ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

“SANTEL ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Α.Ε.”

Η Εταιρεία μας είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679) και την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο σεβασμός στην ιδιωτικότητά σας και η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν για τη Santel προτεραιότητα. Η Εταιρεία έχει θεσπίσει την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων, με σκοπό να ενημερώσει εσάς που επισκέπτεστε ή συναλλάσσεστε ή γίνεστε μέλος μας ή εγγράφεστε στη λίστα αποδεκτών των Newsletters μας, ή υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητά σας κάνετε χρήση των υπηρεσιών μας ή συμμετέχετε σε προωθητικές ή άλλες ενέργειές, ή κάνετε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) της SANTEL, για το είδος των δεδομένων που συλλέγει και επεξεργάζεται και, το σκοπό της συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων σας και τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων αυτών και τους αποδέκτες τους και το σκοπό επεξεργασίας εκ μέρους τους, για τα δικαιώματά και τις επιλογές σας στα προσωπικά σας δεδομένα σας και, τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας για κάθε ζήτημα που τυχόν σας απασχολεί σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

1.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «SANTEL ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μάρνης αρ. 14, Τ.Κ. 10433, ΑΦΜ 094285074, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, τηλ 2108221000, email: privacy@santel.gr (εφεξής η «Εταιρεία»). Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται ανωτέρω και να μας υποβάλετε τα σχόλια, απορίες σας, παρατηρήσεις ή τυχόν παράπονά σας αναφορικά με την παρούσα Πολιτική και την εν γένει συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε οποιοδήποτε παράπονο αναφορικά με ζητήματα προστασίας προσωπικών σας δεδομένων που τυχόν προκύπτουν από την επεξεργασία αυτών από την Εταιρεία, στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), που είναι η εποπτεύουσα Αρχή στη χώρα μας.

2. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜENΩΝ

Ως προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα νοείται κάθε πληροφορία που αφορά́ ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό́ πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»). Tο ταυτοποιήσιμο φυσικό́ πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα.

Δεν συλλέγουμε εν γνώση μας, οποιαδήποτε πληροφορία από οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 15 ετών. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που είναι τουλάχιστον 15 ετών ή μεγαλύτεροι. Εάν θεωρείτε ότι μπορεί να έχουμε πληροφορίες από ή για ένα άτομο κάτω των 15 ετών, επικοινωνήστε μαζί μας.

3.ΤΙ δεδομένα συλλέγουμε για εσάς και ΠΩΣ τα συλλέγουμε

Κατά την πλοήγησή σας στον ιστότοπό μας, ή στα Social Media της santel, την σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών από εμάς προς εσάς, την εξυπηρέτησή σας, την εγγραφή σας στη λίστα αποδεκτών των ενημερωτικών δελτίων Newsletter μας εμείς συλλέγουμε διάφορους τύπους προσωπικών δεδομένων για εσάς, είτε απευθείας από εσάς, ή από τρίτους ή τα οποία συλλέγουμε ή δημιουργούμε με ίδια μέσα (συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων μέσων).

Ενδεικτικά συλλέγουμε για εσάς τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα:
Δεδομένα Ταυτότητας: (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση) που μας χορηγείτε κατά την επικοινωνία σας μαζί μας ή τη σύναψη της μεταξύ μας σύμβασης Δεδομένα Επικοινωνίας: (σταθερό ή και κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου -email και λοιπές πληροφορίες επικοινωνίας) που μας χορηγείτε κατά την επικοινωνία σας μαζί μας ή τη σύναψη της μεταξύ μας σύμβασης ή στο πλαίσιο της λήψης εμπορικής επικοινωνίας από την Εταιρεία μας, ή στο πλαίσιο της συμμετοχής σας σε διάφορες ενέργειες της Εταιρείας μας.
Δεδομένα οικονομικά: (τραπεζικό λογαριασμό, αξία συναλλαγών, πιστωτικά, επιστροφές χρημάτων, στοιχεία χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, διεύθυνση χρέωσης κτλ.) που μας χορηγείτε κατά την επικοινωνία μας ή/και συνεργασία μας.
Δεδομένα τεχνικά όπως για παράδειγμα το κανάλι – πηγή προέλευσης, τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP), ζώνη ώρας και τοποθεσία, στοιχεία εισόδου, τύπο και έκδοση του προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα και άλλη τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να προσπελάσετε το Δικτυακό μας Τόπο κτλ. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω των cookies παρακαλούμε ανατρέξτε στην πολιτική μας παρακάτω.

Δεδομένα Σύνδεσης στο Λογαριασμό σας ή μέλους στο πρόγραμμα πιστότητας, που είναι το όνομα χρήστη (username – το οποίο αντιστοιχεί στο email ή στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου) και ο κωδικός πρόσβασης (password).
Δεδομένα Προφίλ στο πλαίσιο της διάδρασης σας μαζί μας.
Δεδομένα μάρκετινγκ, τα οποία περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις σας σχετικά με τη λήψη υλικού προωθητικών ενεργειών.

4. Συλλέγουμε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ τα παρακάτω προσωπικά σας δεδομένα:

Κατά την εγγραφή σας στη λίστα αποδεκτών των ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας (Newsletter), μας χορηγείτε το email σας.
Κατά την επικοινωνία σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εταιρείας μας (Facebook, Instagram, κλπ.) και με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (μας χορηγείτε προσωπικά σας στοιχεία όπως δεδομένα ταυτότητας, επικοινωνίας, ή συναλλαγών, τα οποία και χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του αιτήματός σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαμοιραστούν μαζί μας τρίτοι ανεξάρτητοι οργανισμοί όταν υφίσταται έννομη βάση επεξεργασίας και έχουν σχετικό δικαίωμα να το πράξουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλετε να ενημερώνεστε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τη σχετική Δήλωση Προστασίας Δεδομένων των τρίτων αυτών οργανισμών. Οι οργανισμοί αυτοί ενδέχεται να περιλαμβάνουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Instagram, Viber, Twitter.

5. ΠΩΣ χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται από εμάς για τους εξής σκοπούς:

  1. Για την εξυπηρέτηση του αιτήματός σας.
  2. Για την εκτέλεση της σύμβασης σας με την Wind Hellas S.A.
  3. Για τη διαχείριση, διεκπεραίωση και την επεξεργασία των πληρωμών σας συμπεριλαμβανόμενής και της ασφάλειας της οικονομικής μας συναλλαγής.
  4. Για τη δημιουργία, φύλαξη και συντήρηση βάσης δεδομένων με το πελατολόγιό μας και την ανάλυση αυτής.
  5. Για την ανάλυση της συμπεριφοράς σας και την κατανόηση των προτιμήσεων σας.
  6. Για την κατανόηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων των διαφημίσεων και προωθητικών ενεργειών μας.
  7. Για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων σας
  8. Για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων σας, αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.
  9. Για άλλους σκοπούς για τους οποίους θα σας ειδοποιούμε, ή θα προσδιορίζονται κατά περίπτωση, στο σημείο που συλλέγονται αρχικά οι πληροφορίες για εσάς

6. Νομικές βάσεις επεξεργασίας των δικαιωμάτων σας.

Η Νομική Βάση για τη χρήση των πληροφοριών σχετικά με εσάς είναι μία από τις ακόλουθες:

  1. Η εκτέλεση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος.
  2. Για την επικοινωνία είτε σε προσυμβατικό στάδιο είτε σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη συναλλακτική σας σχέση με την Εταιρεία μας και την Wind Hellas, για να σας ενημερώσουμε για αλλαγές στους όρους χρήσης μας ή στη Δήλωση Απορρήτου και τις λοιπές πολιτικές που υιοθετεί η Εταιρεία.
    το έννομο επιχειρηματικό συμφέρον έναντι του οποίου δεν υπερισχύουν τα συμφέροντα που έχετε για την προστασία των πληροφοριών.
  3. Να διαχειριστούμε και να προστατέψουμε την επιχείρηση και τον ιστότοπό μας
  4. Να κατανοήσουμε καλύτερα τη βάση πελατών μας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τις προωθητικές μας ενέργειες.
  5. Για λόγους έρευνας αγοράς, αξιολόγησης και ανάλυσης της γνώμης σας για τα προϊόντα μας και την εμπορική μας πολιτική, τη φήμη, την αναγνωρισιμότητα των εμπορικών μας σημάτων και λοιπών διακριτικών γνωρισμάτων.
  6. Για τη συλλογή και ανάκτηση χρηματικών οφειλών προς εμάς.
  7. Στο πλαίσιo των δραστηριοτήτων της η Εταιρεία υποχρεούται στην επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό την τήρηση υποχρεώσεών της που απορρέουν από το νόμο,
    αν δεν ισχύει κανένα από τα παραπάνω, η συγκατάθεσή σας (την οποία θα ζητήσουμε πριν επεξεργαστούμε τις πληροφορίες). Η ελεύθερη και ενημερωμένη συγκατάθεσή σας αποτελεί τη νομική βάση για τη χρήση του email ή/και του κινητού σας τηλεφώνου για την αποστολή σε εσάς άμεσης εμπορικής επικοινωνίας με τη μορφή Newsletter στα email σας, ή ενημερώσεων με μηνύματα SMS / VIBER στο κινητό σας, όταν δεν είστε για παράδειγμα πελάτης μας ή όπου αλλού τυγχάνει εφαρμογής.
  8. Για να διαφημίσουμε την Wind Hellas και τα προϊόντα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εσάς και σε άλλα άτομα που μπορεί επίσης να ενδιαφέρονται για αυτά που προσφέρουμε.

7. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

H Εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες-παρόχους υπηρεσιών, οι οποίες παρέχουν σε εμάς υποστήριξη και αποκτούν πρόσβαση μόνον σε όσα δεδομένα σας είναι απολύτως απαραίτητα για την υπηρεσία που μας προσφέρουν. Οι τρίτοι αυτοί πάροχοι υπηρεσιών δεσμεύονται μέσω σύμβασης να μην χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από το να μας βοηθούν να σας παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που συμφωνούμε.

Τα τηρούμενα δεδομένα σας δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Επιπλέον σε περίπτωση νόμιμης διάταξης, υπηρεσιακής εντολής ή επίσημης προκαταρκτικής εξέτασης, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα άνευ ετέρου να θέσει τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας.

Η Εταιρεία δε διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτες χώρες, εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ των προσωπικών σας δεδομένων

 Τα στοιχεία που υποβάλλετε στην Εταιρεία τα διαχειρίζεται αποκλειστικά ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή της επεξεργασίας η Εταιρεία επιλέγει πρόσωπα ή τρίτους συνεργάτες με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις από πλευράς τεχνικών γνώσεων και προσωπικής ακεραιότητας για την τήρηση του απορρήτου. Η Εταιρεία μέσω και των αντίστοιχων συμβατικών δεσμεύσεων και των συνεργατών της, λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια αυτών στο περιβάλλον της πλατφόρμας τελεί υπό την επιφύλαξη λόγων που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής της, καθώς και λόγων που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου που δεν ελέγχεται από την Εταιρεία ή λόγων ανωτέρας βίας ή τυχηρών γεγονότων.

9. Χρόνος ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ των προσωπικών σας δεδομένων

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζετε να αλληλεπιδράτε με εμάς. Παράλληλα δε, τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς έννομου συμφέροντος που συνίσταται στη νομική μας κάλυψη σε περίπτωση κάποιας διένεξης αναφορικά με τη σύμβαση, την εμπορική μας πολιτική ή άλλη μεταξύ μας συναλλαγής, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσε να προκύψει ευθύνη από την επεξεργασία, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Οικονομικά σας Δεδομένα δύναται η Εταιρείας μας να τα τηρήσει στο πλαίσιο έννομης υποχρέωσής της για τήρηση φορολογικών υποχρεώσεων της. Άλλα δεδομένα σας τα διατηρούμε μέχρι να μας ζητήσετε τη διαγραφή τους, ή όσα διατηρούμε και επεξεργαζόμαστε στα πλαίσια της συγκατάθεσής σας, μέχρι να την άρετε, ή μέχρι να εναντιωθείτε στην επεξεργασία τους από εμάς την οποία βασίζουμε στο έννομο συμφέρον μας.
Διατηρούμε το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις, να ανωνυμοποιούμε τα δεδομένα σας για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς, οπότε και δε συνδυάζονται πια με ταυτοποιήσιμο πρόσωπο, επομένως διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για αόριστο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα σας είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια.

10. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ

Αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας και επεξεργαζόμαστε, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  1. να μας ζητήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά ώστε να επιβεβαιώσετε ότι τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με το νόμο ή/και τις δικές σας εντολές και προτιμήσεις,
  2. να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ατελή, μη επικαιροπιημενα ή ανακριβή δεδομένα που τηρούμε για εσάς. Βεβαίως αντίστοιχα διατηρούμε και εμείς το δικαίωμα να σας ζητάμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την επικαιροποίηση των στοιχείων σας.
  3. να μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε, εφόσον βεβαίως ο νόμος δεν μας υποχρεώνει για το αντίθετο.
  4. να μας ζητήσετε να περιορίσουμε τη χρήση τους, υπό ορισμένες συνθήκες,
  5. να εναντιωθείτε στη χρήση τους, υπό ορισμένες συνθήκες,
  6. να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας όσον αφορά τη χρήση τους,
  7. να έχετε το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων, υπό ορισμένες συνθήκες,
  8. να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτική αρχή της χώρας.
  9. να μην υπόκεισθε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, υπό ορισμένες συνθήκες.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μέσω της «κατάργησης εγγραφής» στα email που σας αποστέλλουμε, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2108221000 ή με αποστολή email στο privacy@santel.gr.

Ενδέχεται, για την ασφάλεια των πληροφοριών σας, να ζητήσουμε ορισμένα στοιχεία για εσάς με σκοπό την ταυτοποίησης σας. Το δικαίωμα σας ασκείται ατελώς, ενδέχεται ωστόσο όταν το δικαίωμά σας το ασκείτε καταχρηστικά να σας ζητήσουμε ένα τέλος, σύμφωνα και με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Σε κάθε περίπτωση ανταποκρινόμαστε στα αιτήματά σας εντός μηνός από την ημερομηνία λήψης του αιτήματος, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που ο χρόνος ανταπόκρισής μας σε ένα αίτημά σας, ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Η παρούσα έκδοση ενημερώθηκε στις 16/12/2021. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να αλλάξουμε την παρούσα δήλωση και να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα σας και στις πρακτικές μας αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία αυτών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ή/και να τροποποιήσουμε ή αντικαταστήσουμε το σύνολο ή/και μέρος της παρούσας Πολιτικής κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια.  

Η συνέχιση της πλοήγησή σας στο Δικτυακό μας Τόπο, ή η χρήση των Υπηρεσιών μας συνεπάγεται και την αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των τροποποιημένων όρων της παρούσας πολιτικής εκ μέρους σας. Σε περίπτωση που δε συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις, οφείλετε να μη προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια ή χρήση του Δικτυακού Τόπου ή αγορά, πολύ δε περισσότερο στη χορήγηση προσωπικών δεδομένων, δικαιούστε δε να καταγγείλετε τις μεταξύ μας συμβάσεις και να ζητήσετε διαγραφή του Λογαριασμού σας και των δεδομένων σας. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κάθε αλλαγή της παρούσας Πολιτικής θα αναρτάται αμέσως εδώ.